VIDEO-SVAR PÅ SPØRGERUNDE PT. 1

Tandlæge foreningen ∙ #getbackinthegame

IMG_0066Godmorgen piger! Idag skal det handle om noget helt andet end mode, interiør eller mad, som jeg jo ellers skriver om. Jeg vil nemlig fortælle Jer lidt om Tandlæge Foreningens nye kampagne kaldet #backinthegame, som er blevet stiftet, for at minde særlige unge om, at det er vigtigt at få meldt sig ind hos en tandlæge så snart man er fyldt 18 år. Jeg kender det selv, man tænker at det ikke er vigtigt, nu hvor man ingen gener har med sine tænder – ligesom jeg og en masse af Jer andre unge, også er gode til at glemme eller forsøge at overse de små tegn vi indimellem kan mærke, som kan ende med at blive alvorlige.
Undersøgelser viser faktisk, at hver 5. ung mellem 18 og 25 år, kun besøger tandlægen hvert 2. år eller sjældnere – jeg er selv en del af denne gruppe og ved jo egentlig godt, at jeg burde skynde mig til tandlægen på mandag og vigtigst af alt, for meldt mig ind. I kan iøvrigt læse mere om de statistikker samt finde ud af hvordan I kan melde Jer ind og hvorfor det er vigtigt at gøre, lige her. Før jeg smutter, så har TF også lave en sjov video, med Deres #backinthegame budskab <3

Hvis I er fyldt 18 og endnu ikke har fået meldt jer ind i en tandlæge, kan I gøre dette enten via sundhed.dk eller hos Tandlæge Foreningen online. Har man god mundhygiejne og ingen gener med sine tænder, kan man ‘nøjes’ med et tandlægebesøg hver 12.-14 måned, men så heller ikke længere tid, jeg har nu også bare brug for at vide at alt er som det skal være og måske få nogle råd til hvordan mine tænder og mund kan få det endnu bedre! Har i forresten hørt om de 5 t’er til sund mundhygiejne? Hvis ikke, så får I dem lige her:

 1. Tid: Børst tænder i to minutter to gange om dagen
 2. Tandbørste: Brug en tandbørste med bløde børster
 3. Tandpasta: Brug en tandpasta med fluor
 4. Teknik: Børst i små cirkelbevægelser på alle flader af alle tænder
 5. Tandlæge: Gå regelmæssigt til tandlæge. Spørg din tandlæge, hvor ofte du bør gå til tandlæge, da det afhænger af din tandstatus.

Har I fornyligt været til tandlægen? Lad mig høre jeres tanker og overvejelser, også gerne for de af Jer, der ligesom jeg, ikke har været smart nok og været til regelmæssig tjek!

sponsoreret indlæg

2 kommentarer

 • Anette Ninon

  Jeg er i familie med 2, en på 25 år og en på 30 år,der ikke har været til tandlæge siden de var 18 år. Grunden er, at når man er studerende, skal der købes bøger, man skal betale husleje, transport og meget mere. Og nu hvor de er færdige med uddannelse, bliver det ikke rigtig til noget med den tandlæge. Der burde være tilskud indtil 23-25 års alderen. Det har der været på et tidspunkt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anette! Åh gud!! Det er også længe – men forstår jer udemærket – det er jo mange penge, men dog kan man heller ikke helt undgå et besøg, hvis der skulle ske noget.
   <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

LEAVE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

VIDEO-SVAR PÅ SPØRGERUNDE PT. 1