BLACK ON BLACK

SUNDE GLUTENFRI GULERODSBOLLER

IMG_0006-2-1 IMG_0008-2-2 IMG_0009-2-3 IMG_0015-2-6 PicMonkey Collage PicMonkey Collage1Hej piger! Det er søndag, det er opskrifttids og det er den perfekte dag at gå i køkkenet og bage til den kommende uge. Som I måske husker eller ved, har jeg det med at få ondt i maven, når jeg spiser brød, alt fra rugbrød til franskbrød. Jeg kan godt tåle det, men kan mærke at jeg ikke har godt af det. Derfor har jeg i nogle år efterhånden, forsøgt mig med mange forskellige opskrifter på glutenfri boller, som jeg iøvrigt også altid laver uden mælk og sukker. Disse gulerodsboller er altså kommet på en top 3 af de opskrifter jeg har lavet, for hold op hvor er de gode!

Jeg fandt opskriften hos min dytige bloggerkollega Cathrine Yoga, og har så finjusteret opskriften lidt, så de blev lidt mine egne. Jeg brugte følgende ingredienser:
Skærmbillede 2016-09-11 kl. 14.49.32

Jeg blander først de tørre ingredienser sammen, herefter revet gulerod og så de våde ingredienser. Nu skal dejen hæve i 30 minutters tid, særligt for at fiber-husken at kan nå at suge væsken. Når den har hævet, skal I vurdere om dejen er tilpas fugtig og tør, den må ikke være for tør til at formebollerne, men helst heller ikke for våd. Jeg tilføjende efterfølgende lidt ekstra vand, for at kunne forme dem.

Alt afhængig  af for store eller små boller I ønsker, kan I forme dem derefter, jeg fik vidst 9 boller ud af min opskrift. I kan for at gøre bollerne mere syndige, putte lidt kanel i, eller til som en morgenbolle, toppe dem med birkes. Cathrine valgte at lade bollerne efterhæve efter de var formet og puttet på en bageplade, så det kan I gøre, hvis I ønsker.

Nu skal bollerne bages i 45-60 minutter ved 200 grader, husk at hold øje med dem, så de får nok og ikke bliver brændte! God bagelyst piger, disse må I prøve – de er SÅ gode og sprøde!

COMMENTS

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

LEAVE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

BLACK ON BLACK