FROM ANOTHER VIEW

PUMPKIN-BUNS

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Godmorgen piger! Jeg skal på arbejde i butikken idag, men har inden da, lige lidt ekstra tid hjemme, hvor jeg tænkte, at jeg ville dele opskriften på disse SÅ lækre og glutenfri græskerboller. Jeg fandt opskriften, hos den søde madblogger Vanløse Blues og måtte bare teste dem, da jeg så hvor lækre de så ud. Jeg kan derfor ikke tage æren for opskriften, men synes ikke I skal snydes for den alligevel – I kan læse Vanløse Blues opskrift her eller læse den nedenfor. God bagelyst, vi skrives senere <3 

Ingredienser

5 dl groft revet butternutsquash

1 spsk. FiberHUSK ( den gule )

5 dl vand

1 dl kikærtemel

1 dl quinoamel

1 dl rismel

1 tsk. xanthan gum*

1 tsk flagesalt

½ dl solsikkekerner

½ dl græskarkerner + drys til toppen

Instruktioner

Tænd ovnen på 180 grader og kom bagepapir på en bageplade,

Rør HUSK og vand sammen og lad trække i 10 min.

Pisk blandningen luftig i 5 min med en håndmixer.

Tilsæt revet græsker, salt og kerner og rør det godt sammen

Tilsæt xanthan gum og melet lidt ad gangen.

Rør det sammen med en håndmixer med dejkroge monteret.

Med fugtige hænder formes der 8 store boller og sæt dem på bagepladen.

Drys bollerne med græskarkerner og giv dem et let tryk så de sidder bedre fast.

Sæt pladen i ovnen og bag bollerne i 45-50 min – bollerne skal være lette og lyde hult, præcis som almindelige boller.

Nyd en lun bolle med lige præcis det dit brødhjerne begærer.

Noter
Bollerne kan holde sig 1-2 dage udenfor køleskabet, 4-5 dage i køleskabet og kan desuden fryses ned og tages op efter behov.
Giv dem en tur på brødristeren eller lun dem i ovnen, så er de lige så gode som var de nybagte.

* Xanthan gum kan købes i Helskosten, det er et naturligt fortynknings- og bindemiddel. Det gør en kæmpe forskel i den glutenfrie bagning. Xanthan gum giver glutenfrit bagværk struktur og mindsker en smuldrende konsistens. Det kan sagtens undlades, men gør altså en stor forskel.

1 kommentar

LEAVE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

FROM ANOTHER VIEW