GWENETH BLOOM

KROPSIDEALER OG TRÆNING

75a8dde4-1577-4c5b-8ab0-7f500f5c2c4eGod aften piger. Jeg tænkte, at jeg ville dele lidt af aftenens tanker med jer. Nogle af jer har måske bemærket, at jeg er kommet ind i en god træningsrutine igen, ikke for at være hellig eller pudse nogen glorie, men det er bare så rart og jeg kan mærke, hvor meget det giver mig i min hverdag. Ikke at man kan se den store forskel på min krop som sådan, lidt hist og her, kan jeg selvfølgelig selv se (hvilket jo er vildt dejligt, nu hvor man kæmper sådan for det!) men omvendt, har jeg gjort mig lidt tanker om det her kropsideal og debat der florerer konstant, i forbindelse med det her nye træningsprojekt, jeg har sat igang.

Jeg synes det er et rigtig vigtigt emne, at tage op og tage stilling til. Selv kan jeg nogle gange godt føle mig lidt udsat, for at være med til at danne et dårligt eller forvrænget billede af et kropsideal. Det er dog selvfølgelig ikke min egen holdning overhovedet, men igennem tiden, har jeg da modtaget nogle kommentarer der hentyder hertil. Jeg har igennem det seneste laaaange stykke tid, nærmest fra starten af 3.g i gymnasiet, ikke prioriteret min træning overhovedet. Det bundede vel egentligt blot i manglende lyst og overskud til det – ligesom der var en del festlige arrangementer i ens fritid, som altså blev prioriteret højere. Udover dette, var det også en tid, hvor der rent psykisk og følelsemæssigt, skete rigtig mange ting i mit liv, som egentlig nok har gjort, at jeg har valgt at pleje n masse andre ting i mit liv, på daværende tidspunkt.

Jeg var dog så heldig, at støde ind i den dygtigste personlige træner, Julie Suhr, som min veninde Louise trænede med og er nu med på hendes ugentlige bootcamps, som jeg ELSKER og virkelig glæder mig til, selvom det er kl. 07 om morgenen og er benhårdt! Men for at vænne tilbage til indlæggets start, så er det nemlig dét, at jeg ikke længere træner for at se nogen særlige resultater, for jeg er egentlig fint tilfreds med min krop i det store hele. Jeg træner derimod nærmere for at få den velvære, det giver mig i min hverdag, at føle mig træt i kroppen, samt at mærke jeg bliver stærkere og kan ‘klare’ mere, uden at løbe helt ud for energi.

Julie og jeg snakkede en dag, inden træningen begyndte og der sagde hun noget ret interessant og tankevækkende for mig selv. Nemlig at man skal træne af lyst og ikke af pligt, dét at man igennem sit liv og ja måske blot måneder, ændrer sig og nogle gange måske trives bedst med at løbe ture i sit eget selskab, mens man i andre perioder, trives godt med at være på holdtræning, spille tennis, danse zumba – whatever. Men dét at lytte til sin krop og finde ud af, hvad der på nuværende tidspunkt, driver én mest og giver en mest lyst, er jo nok egentlig vejen til et sundt og aktivt liv, hvor træningen ikke bliver noget der bare skal overstås eller en sur hverdagsting. For mig, er det nemlig alene det at røre mig og mærke min krop, der gør at jeg får energien – hvordan den kommer, eller hvordan jeg så end vælger at træne, er en individuel ting, som vi alle kan have forskellige holdninger til.

En anden ting, jeg også lige ville komme ind på, er lidt kliché men alligevel ret essentielt. Nemlig dét at vi jo alle har forskellige udgangspunkter og ikke er ens – heldigvis da! Jeg tror ikke vi kan lade være med at sammenligne os med hinanden – måske særligt igennem sociale medier, i den verden vi lever i idag. Selv er jeg blevet rigtig god til at skelne mellem dette og lader ikke mig selv direkte sammenligne med andre mere, jeg lader mig derimod inspirere og forsøger at være den bedste udgave af mig og præcis sådan, som jeg har det bedst i min krop og mit sind. Det er jo i sidste ende alfa og omega, hvad man selv føler er rigtigt og også den eneste måde, vi kan være glade for det vi har at gøre godt med.

Det skal dog pointeres, at jeg da indimellem kan misunde de kvinder og piger, der har nogle nærmest Beyoncé lignende former, det kommer jeg aldrig til at have, for sådan er jeg ikke bygget, men jeg kan være den bedste version af mig og elske min krop, som den er. Så det er jo stadig helt i fint, at kunne komplimenterer andre, men her er det bare vigtigt at elske sin egen krop først og ikke tro, at andet ville lede til mere lykke i livet. En helt anden ting, i denne sammenhæng, er også at hende jeg misunder på hendes krop eller anden ting i livet det nu end måtte være, måske misunder mig på en anden eller endda samme måde. Jeg tror vi alle til tider, glemmer at se det smukke i os selv og det er lige så vigtigt, for en sund tankegang, at have positive tanker om sit eget selvbillede.

Jeg håber ikke indlægget blev for rodet, med alle de inputs og tanker jeg har gjort mig – men synes det var rart at få skrevet lidt af det ned og delt med jer. Jeg vil vildt gerne høre Jeres tanker om fast træningsrutiner, former og måske nogle af de erfaringer, I har gjort jer? Nu vil jeg dog også hoppe i seng – I må sove dejligt <3

COMMENTS

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

LEAVE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

GWENETH BLOOM