Cargo my dear!

Healthy everyday, tips and recipes

Skærmbillede 2014-08-24 kl. 15.56.01
Hej piger <3 Jeg har brugt min morgen og ja faktisk indtil nu, på at få styr på nogle lektier, forsendelser (ja, I er altså nogle powershoppere, hihi) også har jeg spist den lækreste frokost – kan jeg forlange mere? Mange af Jer spørgere ofte ind til opskrifter på sunde kager og ja bare generelt opskrifter og tips til en sund hverdag. Jeg har i lang tid elsket at lave sund og nærende mad, det er lidt en lille hobby for mig og jeg elsker at bage og smage nye ting – men det er bare ikke altid tiden er til det, hvilket vi vidst allesammen kender til. Det kræver tid og planlægning, når man skal kreere nye ting i køkkenet også lever vi altså bare i en tid, hvor ‘tiden’ ikke altid er til det, og vi har jo allesammen nærmest hele tiden noget vigtigt at tage os til – så man kan sige, madlavning står ikke som 1. priotet på de særlig mange to-do lister tror jeg.

Skærmbillede 2014-08-24 kl. 14.41.30

Jeg er KÆMPE morgenmads-fan – synes det er ét af lækreste måltider på dagen og jeg kunne spise det til frokost og aften. Jeg er for tiden rimelig addicted til mandelmælk med enten RAW müsli, eller min hjemmelavet chokolade müsli og bær – det er så lækket og mætter længe. Mandelmælken køber jeg i supermarkeder, og min er fra Naturli’ – heldigvis er mandelmælken også ufattelig nem at lave selv, hvis man er mere til det. Jeg har endnu ikke selv prøvet, men tror jeg vil gøre det engang i denne uge. I kan finde en opskrift lige her. Jeg har netop købt den lækreste RAW müsli, som jeg fandt i en helsebutik på Lyngby Hovedgade, det er min favorit af alle dem jeg har smagt. Raw Kranola’en kan findes online her, dog har jeg en variant med chokolade, som jeg ikke kan finde online desværre. Kranola’en er fra firmaet Ifood Evaluation som laver den lækreste müsli, rawfood kager og meget andet.
Skærmbillede 2014-08-24 kl. 15.48.53

Udover min elskede müsli, så er jeg også helt vild med chiafrø som er den rene vitaminbombe! Chiafrøene indeholder samtidig også 5 gange så meget kalcium som mælk. Jeg lavede den lækreste morgengrød med Chiafrø, boghvede og mandelmælk for lidt tid siden, som I kan finde opskriften på lige her. Udover dette er det også virkelig lækkert at lade chiafrøene stå natten over i blød, i enten mandelmælk eller vand – så har du en lækker chiagrød om morgenen som du kan toppe med diverse nødder, bær og frisk frugt. Kokosflager er også så lækker som topping, samt kakaonibs der indeholder en masse antioxidanter.

Generelt tror jeg det er vigtigt, for vores sundhed skyld at vi spiser varieret, smager nye ting og spiser efter årstiderne. Udover dette ved vi jo alle godt at en masse grønt gør underværker, men det kan være svært at få spist de 600g om dagen, dog findes der et hav af inspirerende madblogs, magasiner osv. fyldt med inspiration til dette. Selv er jeg vild med rosenkål, altså jeg synes virkelig det smager godt – mange af mine veninder, kan virkelig ikke forstå mig, men jeg elsker det ? Andre rosenkålselskere derude? Udover dette er spidskål en favorit her hjemme, og vi spiser det tit. Enten spidskålswrap med chilioksekød, avocado og frisk salat – eller også steget vi spidskålen på panden i lidt smør og hvidvin (det smager fantastisk). Som I kan se på det første billede, som er hvidkålen med hvidvin og smør, spiste vi den med ovnbagt laks og friske fjordrejer – mhm, det var så lækkert!

Jeg tror også på at skønhed (og sundhed) kommer inde fra, og vores krop, hud og hår afspejler sig af hvad vi nærer vores krop med. Vi skal allesammen nye livet engang i mellem, og må få gud skyld heller ikke gå hen og blive fanatiske – men jeg tror på at det er bedst til dagligt at spise en masse sund mad, som gavner vores krop og fylder den med vitaminer og mineraler. Der er i dag et hav af diæter, kostretninger osv. Selv er jeg ikke tilhænger af nogen speciel, men nyder lidt af det hele. Det er tit svært at finde rundt i de mange kostråd og anbefalinger, synes I ikke? Derfor forsøger jeg i stedet af spise så naturlig som muligt og få en masse frugt, grønt, kostfibre og ja alt hvad vi nu ellers behøver.

Skærmbillede 2014-08-24 kl. 15.36.45
Jeg er også kæmpe fan af grøntsagsspagetti, som virkelig er undervurderet. Det smager ekstremt lækkert med en hjemmelavet dressing eller pesto til, og kan spises til både fisk kød, eller alene med en masse frisk grønt og evt. toppet med nødder. Jeg elsker udover dette Københavns mange lækre caféer, som servere sund, frisk og ufatteligt lækker mad. Heriblandt er 42RAW, PALÆO, SimplyRaw og the Yogurt Shop favoritter hos mig – og ja, Sticks n’ Sushi kan jeg vidst heller ikke undgå, det er nok den restaurant jeg har besøgt allermest. Hihi ;-)

Jeg tænkte at jeg ville dele nogle super lækre og inspirerende madblogs med Jer, så I også kan finde lidt inspiration. Forresten opdaterer jeg jævnlig min instagram med opskrifter og en masse billeder af især min morgenmad, så I måde endelig følge med på @carolinemarburger. Jeg håber I kunne bruge dette indlæg til noget <3

Julie Karla
Green Kitchen Stories
Delicious Ella (favorite) 
The Food Club
The Fit Foodie
Madbanditten
Julie Bruun 
Twin-Food
Super-Food by Sofie

Love-Caroline

2 kommentarer

  • Line

    Hold da op et inspirrende indlæg! <3 På collagen i midten, er der et lækkert billede med laksestykker? :-) Er det råt eller? :) Knus <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej søde Line <3 Det er jeg glad for at du synes, det er fra min opskrift på laksefrikkadeller – de skal bare steges og så er de klar <3 Knus

      Siden  ·  Svar på kommentar

LEAVE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Cargo my dear!