Interior is the natural projection of soul

Gluten free morning buns

PA140003 PA140004
Morgenbrød- og boller er noget af det bedste! Især hvis de er nybagte og stadig lune – mhhm! Det tror jeg er noget vi alle har en svaghed for! Disse boller smager ligesom helt almindelige morgenboller, men er sundere og indeholder en masse gode ting for kroppen. Opskriften fandt jeg i bogen ‘LCHF Brød & Kager’ af Jane Faerber, jeg har dog lavet lidt om i den, da jeg ikke havde alle ingredienserne, og gerne ville sætte mit eget præg på dem.

Opskrift på 6 stk. fiberrige gulerodsboller:
4 æg + 1 til pensling
1 dl vaniljeskyr fra Cheasy
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl mandemel
1 spsk Sukrin
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 tsk vaniljepulver
2 tsk kardemomme
1 stor groftrevet gulerod

Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 200 grader. Pisk æg med skyr og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter, imens fibrene suger væsken til sig. Form dejen med en grydeske eller med hænderne (dejen synes jeg var for klistret, så jeg gjorde det med en ske) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl evt. med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø, mine var ristet. Bag dem i ca. 15 minutter.

Hvis dejen er for våd eller vandet før du skal forme dem, kan du putte lidt kokosfibre i, det gjorde jeg for at dejen skulle blive mere fast. Bollerne smager SÅ godt, og har en dejlig smag af kardemomme og vanilje – de kan virkelig anbefales. Samtidig med dette er de sunde og fiberrige, så de kan nydes med god samvittighed. Jeg spiser dem gerne i weekenden med en hjemmelavet sund marmelade, sund Nutella eller et godt lag smør. God fornøjelse. <3

Hi girls. I am pleased to share the gluten-free receipt on some amazing morning buns with you. These buns are rich in fibres and tastes so good – they are good for our digestive system and can be delighted with a clear conscience.

Reciepe:
4 eggs
1 decilitre vanilia yogurt/skyr without sugar
1 decilitre sesame seeds
1 decilitre sunflower seeds
1 decilitre almondflour 
1 tabelspoon Sukrin 
2 teaspoon baking powder
2 teaspoon salt 
2 teaspoon vaniliapowder 
2 teaspoon cardamom 
1 big flawed carrot 

Procedure: 
Warm the oven to 200 degrees. Whisk eggs with the vanilla yogurt/skyr and mix with the other ingredients. Let the paste rest for about 10 minutes. Form the paste to buns and place them on a baking sheet and top the buns with sesame seeds. Bake the buns for 15 minutes in the oven. Enjoy them in the weekend with a healthy jam or healthy Nutella. 
Untitled-1

   

4 kommentarer

LEAVE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort.

 

Næste indlæg

Interior is the natural projection of soul