ASOS REMINDER

Future-plans

picmonkey-collage2 picmonkey-collage
Knit HERE 199 kr. / Striped blouse HERE 399 kr.


Godmorgen piger, håber I alle har sovet dejligt og weekenden er startet skønt ud! Idag skal det handle om fremtidsplaner- idéer, uddannelse og mavefornemmelser. Er stort emne, som jeg tror jeg og mange andre unge, selv har svært ved at finde rundt i. Når jeg tænker tilbage på mine folkeskoleår, var alting så planlagt og uden at tænke videre over det, havde jeg sådan en ro over hvad jeg ville nærmest 10 år ud i fremtiden. Det hele startede sådan rigtigt, ved valget om man ville på gymnasiet, handelsskolen, 10. klasse og ja, noget helt 3. var ofte udelukket for de fleste, selvom jeg i sin tid ville gøre alt for at måtte stå fuldtid på mit daværende job i Buch Copenhagen. Eftersom min søster, mor, morfar og mange i min familie, havde taget gymnasiet, havde jeg aldrig rigtig tænkt over forskellen på de to og hvad jeg egentlig selv ville. Jeg havde derfor altid sagt gymnasiet og haft det i hovedet, indtil dagen jeg skulle vælge faktisk kom og der faldt valget altså på handelsskolen og det har været én af mine bedste beslutninger! Jeg startede på Lyngby Handelsskole og kunne fra start mærke, at jeg synes afsætning og virksomhedsøkonomi, var langt mere interessant, end oldtidskunstskab og drama – og det er netop det, der gør at en uddannelse giver mening, når man synes det er spændende og interessant, samtidig med at man på den ene eller anden måde, kan se en fremtid i det.

Jeg havde 3 fantastiske år, med fantastiske mennesker, som blev til gode venner og veninder, for ikke at tale om nogle lærer, man aldrig ville kunne erstatte! Jeg føler mig så heldig på den front. <3 Nu blev jeg student her i sommers og jeg har rykket mig meget personligt på disse 3 år, men har alligevel ikke helt kunne finde frem til, hvad jeg egentlig ville nu? Det er ét af de spørgsmål man bliver stillet flest gange, når man endelig er færdig og det er jo forståeligt nok, for et eller andet skal der jo ske, men mange, har jo bare i tankerne at man fortsætter direkte ind på sin nye drømmestudie – som de færreste af alle os studenter ikke selv ved hvad er. Jeg har gjort mig SÅ mange tanker omkring dette og ville ønske jeg kunne svarer præcist hvad jeg ville læse og hvad formålet med det var, men det kan jeg ikke. Fremtiden har hele livet været planlagt for mit vedkommende, men pludselig er jeg på helt bar bund og samtidig med at det er rart ikke at kende til fremtiden, er uvidenheden også lidt stressende til tider – det tror jeg, vi alle kender til.

Til at begynde mig, havde jeg meget i tankerne at fortsætte på et lignende studie, som eksempelvis CBS, det er dog som om, at jeg aldrig helt har kunne se mig selv i det og fundet det nok interessant, til at springe ud i det. Jeg ville også langt hellere, have et sabbatår, hvor jeg kunne gå med alle mine overvejelser, i stedet for at ‘spilde’ tiden på mange forskellige studier, selvom det måske ville give en anden forståelse for studiet. Som yngre, var jeg meget opsat på KEA’s spændende design- og produktionsudannelser, hvor jeg synes grafisk design og designteknologi, var super spændende, men igen – jeg ved ikke om det er mig og om det er det jeg skal. Jeg synes man støder på mange spændende uddannelser, men er det noget jeg vil arbejde med mange år ud i fremtiden? Er der overhovedet fremtid i det? Spørgsmål som disse, er nok de mest nervepirrende når alt kommer til alt.

Selv, har jeg besluttet mig for, at tage et skridt af gangen, ikke lade mig stresse af mine omgivelser og at holde fast i, at altid nok skal løse sig og gå som det skal i sidste ende. Jeg tror vi alle finder vores egen vej, på den ene eller anden måde, så i stedet for at gå rundt og stresse over, at fremtidsplanen ikke er lagt, tror jeg det er langt vigtigere, at man har det godt i det man laver netop nu, at det giver mening for én og vigtigst af alt, gør én glad. Jeg tror ikke på, at en længerevarende uddannelse er det rigtige for os alle, selvom vi tit hører, at samfundet kræver det idag, og ja – en uddannelse er ALDRIG spildt, men hold op, hvor ville verden også være kedelig, hvis vi alle stod med en bachelor i virksomhedskommunikation eller var udannet pædagoger, ikke rigtigt? Vi har alle nogle egenskaber, evner, svagheder og styrker – det handler om at fokuserer på det vi er gode til og blive ved med at holde fast i det der gør os glad og som gør at livet giver mening, så tror jeg det hele nok skal flaske sig i sidste ende.

For ikke, at slutte dette indlæg af med en helt ‘åben slutning’ og kæmpe spørgsmålstegn omkring hvad jeg selv går med tankerne på netop nu, så finder jeg sygeplejerske-udannelsen meget relevant for mig, jeg synes mulighederne er uendelige og at det er et givende studie, hvad end jeg så ender med at arbejde med og som – og alene det at hjælpe andre, ville give mig en masse tilbage. Jeg er slet ikke fastlagt på noget, men synes alligevel jeg ville åbne lidt op, man ved jo aldrig hvad der kommer til at ske <3

Jeg vil så gerne høre Jeres tanker og overvejelser – ligesom gode råd, til dem af jer der allerede er igang eller færdige, med Jeres drømmestudie? Glæder mig til at høre mere <3 God dag piger, vi skrives ved senere!

8 kommentarer

 • Linea

  Jeg forstår dig fuldt ud. Jeg er selv lige blevet færdig med min uddannelse som butiksassistent, men jeg føler, at jeg søger noget andet, men jeg ved ikke hvad.. Jeg håber jeg kan få afklaring på det indenfor det næste års tid, så jeg kan finde min drøm. Men lige nu, ved jeg det slet ikke..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Ja, er det ikke rigtigt? Det er så svært at navigere rundt i selv og mulighederne er mange <3 Jeg er sikker på, at afklaringen nok skal komme før eller siden til os alle. God aften, knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har ligesom dig været helt vildt i tvivl og jeg startede faktisk på KEA, men stoppede efter et halvt år da jeg ikke kunne se en mening eller en fremtid med det. Derefter tog jeg springet og startede på sygeplejerskeuddannelsen og er netop blevet færdig og starter på mit første job som udannet på onsdag!
  MEN! Selvom det er et sindssygt givende job er det også enormt krævende og til tider meget grænseoverskridende, så jeg vil foreslå at tage et par vikar-vagter på et plejehjem eller i hjemmeplejen for at se om det egentlig er noget for dig. 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Årh altså! Jeg er sikker på, der er så mange unge, som har svært ved at se fremtid i tingene, for det er et stort spørgsmål at stille sig selv.

   Det lyder SÅ spændende og hvor er det fedt, du fandt noget der passede dig! KÆMPE tillykke – jeg håber du nyder endelig at være færdig, det må være så lettende!

   Jeg har heldigvis selv en mor, der er sygeplejerske og som har en hjemmepleje virksomhed, som jeg er godt kendt i det meste :-* men tak!

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kiki

  Jeg startede med et sabbatår efter jeg havde afsluttet HTX, min første drøm var at læse medicin, men det havde jeg ikke gennemsnittet til, så søgte jeg ind på biologi og læste det i et år. Jeg kunne bare mærke at det ikke var noget jeg ville arbejde med “altid”. Jeg afsluttede derfor uddannelsen og tog et afløser job i hjemmeplejen og et halvt år senere kom jeg ind på sygeplejerskeuddannelsen. Jeg har aldrig fortrudt ! Jeg har endelig fundet det sted jeg hører hjemme.. jeg elsker at der er så mange muligheder 😊 Jeg har nu været uddannet i to år og arbejder i psykiatrien. Jeg skal læse videre til psykiatrisk sygeplejerske til sommer.

  Jeg valgte uddannelsen fordi jeg havde brug for at udfordre mig selv og så ville jeg gerne have muligheden for at veksle mellem forskellige specialer, så jeg ikke kommer til kede mig 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Hvor lyder det dog bare, som den helt rigtige beslutning! Jeg håber selv, jeg føler sådan en dag, at man bare har fundet ‘sit’ på den ene eller anden måde. Jeg synes netop også, at sygeplejerske uddannelsen er god, fordi mulighederne er mange – det er virkelig fedt, at man kan veksle mellem forskellige områder. Jeg synes også psykiatrien lyder så spændende! Held og lykke med det hele <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natascha

  Hej Caroline.
  Jeg synes det lyder som nogen rigtig spændende tanker du gør dig. Sygeplejerske er ikke noget for mig, men det er. Mere pga. Aften og nattevagter.. Og ja hvad man ellers kan komme ud for af grænseoverskridende ting med andre mennesker. 😊. Jeg er selv uddannet pædagogisk assistent, men der er ikke noget job at få, og så burde jeg nok læse videre til pædagog, men den lyst er der overhovedet ikke. Så jeg overvejer tandklinikassistent i stedet for. 😊. Jeg drømmer mest om det 8-16 job. Måske du skulle gøre dig overvejelser omkring hvilke tidspunkter du ønsker at arbejde på. 😊 jeg kunne godt se dig blive stewardesse. Du elsker at rejse og flyve og har nok også højden til det job. 😊. Men jeg synes helt klart sygeplejerske er en fin overvejelser du har det. Jeg anbefaler også at komme i praktik med noget hjemmepleje osv. Inden du begynder uddannelsen. Held og lykke med det. 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

   Hej søde Natascha <3 Ja, ikke? Det er jo en masse flyvske tanker, som selv at svære at navigere rundt i. Jeg har helt sikkert overvejet mine arbejdsmuligheder ift tidspunkter mv og synes egentlig det er rart med nogle anderledes timer og at der er en smule mere frihed i det.Hihi hvor sjovt, har aldrig overvejet stewardesse, men lyder da sjovt, for en periode måske :-)

   Hihi, tak og i ligemåde <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

LEAVE A COMMENT

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

ASOS REMINDER